جین سینگ و پیشگیری گیاه جین سینگ از قرون باستان در کره .چین و ژاپن مورد استفاده زیادی داشته است . اخیرا" در تحقیقات انجام شده ان را گیاه سالمندان نامیده اند چرا که بواسطه * افزایش ملایم تحریک پذیری ذهنی * افزایش تمرکز و بهبود حافظه * سرخوشی ملایم * افزایش قوای جسمی از اختلالات ناشی از کهنسالی در این قشر قابل احترام پیشگیری می نماید. مشخصات: گیاهی پایا با ریشه ای سخت و دوکی شکل که به رنگ قهوه ای مایل به زرد می باشد و مزه ای شیرین و بوی مطبوعی دارد. برگهای تقریبا" بیضوی ومتوسط بر شاخه های فرعی بصورت دستجات 5 تایی با دمبرگ کوتاه قرار می گیرندو حاشیه ای دندانه ای با رگبرگ شانه ای شکل دارند . گل های کوچک بصورت گل اذین و دستجات میوه قرمز رنگ روشن که در انتهای ساقه می رویند. پراکندگی: بومی شمال کره چین(منچوری) و ژاپن می باشد البته گونه موجود در اکراین و سیبری نیز اثرات درمانی مناسبی دارند. درایران یافت نمی شود. بخش های مورد استفاده: ریشه که هر چه مسن تر باشد موثرتر است. ترکیبات شیمیایی:جینسینوییدها Ginsenoides ماده موثره اصلی میباشند . خواص: محرک و مضعف سیستم اعصاب مرکزی: بواسطه اثراتی که بر روی مواد آزاد شده در مغز ( استیل کولین، سروتونین و هیستامین ) دارد در کل افسردگی خفیف را بر طرف می کند. بهبود وضعیت عمومی بدن: بخصوص در دوران نقاهت بیماری افزایش تمرکز بهبود توان جنسیموارد مصرف: پیشگیری بروز احسلاس پیری : در افراد مسن بواسطه 1) تقویت عمومی بدن Tonic 2)افزایش تمرکز 3) کاهش احتمال بروز افسردگی منجر به پیشگیری از بروز احساس پیری میگردد. درمان ضعف دوران نقاهت : بواسطه اثرات تقویت کننده عمومی که دارد در افرادی که به تازگی از بیماری سختی بهبودی پیدا کرده اند و بخصوص در افراد مسن باعث تسریع بازگشت سلامتی فرد میگردد. افسردگی خفیف : با تحریک عمومی سیستم عصبی و افزایش نشاط، منجر به بهبود افسردگی خفیف بخصوص در افراد مسن می گردد. کم حافظگی : منجر به بهبود تمرکزو حافظه در افراد مسن میگردد. دیابت : باعث بهبود در مراحل اولیه بخصوص در زمانی که عدم تحمل به تغییرات ناگهانی قند وجود دارد میگردد. موارد احتیاط و منع مصرف:* در افرادی که فشارخون بالا دارند مصرف مقادیر زیاد یا طولانی مدت آن منجر به افزایش فشار خون انها میگردد. * در بیماران دیابتی منجر به افزایش احتمال بروز افت قند خون میگردد. تداخلات دارویی:* مصرف توام با فنلزین Fenelzine منجر به بروز علایم سرخوشی Euphria میگردد. * مصرف توام با فراورده های کافیین دار همراه با مصرف طولانی مدت یا مقادیر زیاد جین سینگ منجر به پرفشاری خون میگردد. * حین مصرف انسولین به همراه جین سینگ باید دز انسولین تعدیل گردد تا احتمال افت قند خون کاهش یابد. * فعالیت ضد انعقادی وارفارینWarfarin در حضور جین سینگ کاهش می یابد و احتمال بروز لخته افزایش می یابد. مصرف در دوران بارداری: با توجه به افزایش میل به بروز لخته در حین بارداری بخصوص در مواردی که بارداری توام با استراحت مطلق می باشد ممنوعیت مصرف دارد. مصرف در حین شیردهی: با توجه به نبود تحقیقات کافی با احتیاط مصرف گردد. |