پزشکان توصیه میکنند دانش آموزان در فصل امتحانات به دلیل افزایش فعالیت های مغزی نیاز به تغذیه سالم تر و استفاده از دانه های روغنی و مغزها دارند. مصرف مواد غذایی حاوی لستین و کولین نظیر انواع مغزها و دانه های روغنی، گندم جوانه زده، آرد گندم حاوی سبوس و فرآورده های تهیه شده از این آردها نظیر نان های سبوس دار یا ماکارونی در ایام امتحانات و دوران آمادگی برای کنکور توصیه میشود. دکتر سید ضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه در گفتگو با ایسنا، درباره نقش تغذیه در کارایی و فعالیت های فکری و مغزی اظهارکرد: مغز همانند سایر اعضای بدن به غذا و انرژی نیازمند است به ویژه آن که در ایامیخاص درصد قابل توجهی از مواد مغذی و انرژی های دریافتی کودکان، نوجوانان و جوانان مورد استفاده فعالیت های مغزی و کنجکاوی های آنها قرار میگیرد. وی با بیان این که در دوران آمادگی برای امتحانات به ویژه زمان تلاش برای کسب موفقیت در کنکور ورودی دانشگاه احتیاجات تغذیه ای افراد افزایش مییابد، گفت: در این دوران گروه های خاص و مواد غذایی حاوی برخی از ویتامین ها و مواد معدنی ارزش بیشتری پیدا میکنند. این متخصص تغذیه، با تاکید بر حفظ تناسب، تعادل و تنوع برای تامین نیازهای غذایی جوانان و نوجوانان گفت: بازتاب هرگونه عدم تعادل و تناسب و عدم استفاده ازهمه گروه های غذایی به صورت کندی رشد و کاهش تمرکز و قدرت یادگیری، عصبانیت، بی قراری، چاقی و لاغری نمود میکند. دکتر مظهری، وظیفه اصلی لستین و کولین را در ایجاد واسطه های شیمیایی چون استیل کولین (انتقال دهنده امواج عصبی از سلول به سلول) موثر برشمرد و افزود: از این رو مصرف مواد غذایی حاوی لستین و کولین نظیر انواع مغزها و دانه های روغنی، گندم جوانه زده، آرد گندم حاوی سبوس و فرآورده های تهیه شده از این آردها نظیر نانهای سبوس دار یا ماکارونی در ایام امتحانات و دوران آمادگی برای کنکور توصیه میشود. وی در ادامه یادآور شد: ذرت، سویا و روغن های گیاهی حاوی امگا 3، تخم مرغ، بادام زمینی، نخود و لوبیا و سبزیجات دارای برگ های سبز تیره نیز حاوی این مواد هستند. |