بخوانید و استفاده کنید

زندگی اون بازی نیست که تاس خوب بیاری سعی کن تاس بد و خوب بازی کنی

بخوانید و استفاده کنید

زندگی اون بازی نیست که تاس خوب بیاری سعی کن تاس بد و خوب بازی کنی

خالها و روشهای برداشتن آنها

خال و روشهای برداشتن آن

 

خال یا melanocytic nevus لکه ها یا زایده های رنگی دراندازه و شکل های مختلف هستند ومعمولا به رنگ قهوه ای ، قهوه ای تیره و یا مشکی دیده می شوند . رنگ خال به دلیل وجود سلول های مخصوص است که با تولید رنگ دانه ، رنگ ویژه ی خال را به وجود می آورند . خال ها در هرجایی از بدن و به شکل ها و اندازه های متفاوت ، گروهی یا منفرد می توانند دیده شوند . یکی از انواع خال که شایع تر می باشد ، خال های ملانوسیتی است درواقع یک تومور خوش خیم حاصل از تکثیرسلول های رنگ دانه ساز ملانوسیتی است که درواقع یک تومور خوش خیم حاصل از تکثیرسلول های رنگ دانه ساز ( ملانوسیت ) محسوب می شود .
زمان بروز خال :
خال ها اغلب در طول 20 سال اول زندگی به وجودمی آیند ؛ ولی ممکن است تا 40 سالگی و یا بیشتر هم ظاهر شد نشان ادامه ادامه یابد . به این نوع خال ها ، خال های اکتسابی می گویند و بیشتر اشخاص تعدادی از این خال ها را روی بدن خود دارند . در مورد نادری نیز خال ها از زمان تولد وجود دارند که به آن ها ، خال های مادرزادی گفته می شود و در حدود یک درصد نوزادان هنگام تولد دارای آن می باشند .
تغییرات خال ها :
خال ها مسطح ، پهن و نرم و همان گونه که گفته شد به رنگ قهوه ای و یا سیاه هستند ( شبیه کک ومک ) ؛ اما به مرور زمان بزرگ تر شده و روی بعضی از آن ها ممکن است مو ظاهر شود . تغییر شکل خال کاملا تدریجی و کند است و خال هایی که زمانی مسطح و تیره رنگ بوده اند ، به تدریج گوشتی ، گنبدی شکل و کم رنگ می شوند ؛ ولی ، بعضی از آن ها به هیچ وجه تغییر نمی کنند ( مثل خال های کف دست و پا که مسطح و تیره باقی می مانند و در نهایت بسیاری از آن ها به تدریج از بین می روند ) و یا برخی برجسته وگوشتی شده و به وسیله ی پایه ای باریک ،مانند زایده ای گوشتی آویزان می مانند ، سیر تغییرات گفته شده درمورد خال بسیار کند است و شاید حدود 50 سال طول بکشد .


چه نوع خالی احتمال بد خیمی دارد ؟
شانس سرطانی شدن خال های معمولی بسیاراندک است ؛ اما این خطردرمورد بعضی از خال ها بیشتر است . خال های مادرزادی : این خال ها شانس بیشتری برای تبدیل شدن به سرطان بدخیم نوع ملانوما را دارند . بیشترین خطر سرطانی مربوط به خال های مادرزادی بزرگ با قطر بیشتراز 20 سانتی متر است .
خال های دیس پلاستیک : این خال ها معمولا بزرگ تراز خال های معمولی هستند و از نظر ظاهری نامنظم و رنگ غیر یک نواخت دارند . ( مثلا قسمتی از خال قهوه ای تیره و اطراف آن روشن است ) که معمولا زمینه ی خانوادگی و ارثی دارند . کسانی که از این نوع خال دارند 10 برابر بیشتر دچارسرطان نوع ملانومای بدخیم می شوند . اگر فکر می کنید خال شما از نوع دیس پلاستیک و غیر عادی است با متخصص مشورت کنید.
خال های آبی : به شکل یک برجستگی آبی رنگ با سطح صاف و کمی برجسته هستند ، که معمولا قطری کم ترازیک سانتی متر دارند . شایع ترین مناطق درگیری ، اندام ها ، باسن و صورت است . اگرچه رشد پیش رونده و سرطانی این خال نادر است ، ولی احتمال آن کمی بیشتر از خال های معمولی است .


علائم هشداردهنده در مورد خال ها :
اگر درخال ها ی صورت و یا بدن به یکی از علائم زیربرخورد کردید به متخصص مراجعه کنید .
1- عدم تقارن : خال های غیر سرطانی معمولا شکل مدور ، گرد و یا بیضی شکل دارند ، اما نامتقارن بودن در خال های سرطانی شایع تر است .
2- نامنظم بودن لبه ی خال : دندانه داربودن لبه ی خال نیز یکی دیگر از علائم مطرح کننده ی سرطان است.
3- غیر یک نواخت بودن رنگ خال : وجود سایه روشن های رنگ دریک خال به شکلی که مثلا قسمتی از خال قهوه ای تیره ، سیاه و قسمت های دیگر قهوه ای روشن ، قرمز، یا رنگ های دیگر باشد نیز نیازمند توجه است.
4- اندازه خال : خال های سرطانی معمولا بزرگ تر از خال های معمولی هستند . ابعاد بالاتر از 6 میلی متر یکی دیگراز علائم مطرح کننده ی سرطانی بودن خال است .
5- پیدایش تغییرات : تغییرات کاملا مشخص و سریع در اندازه ، شکل و رنگ خال ها و پیدایش علایمی مانند خارش ، سوزش ، برجسته شدن ( سریع ) سفت شد ن یا نرم شدن خال ، رنگ آبی مایل به سیاه ، تورم ، دلمه ، ترشح ، خون ریزی و زخم مطرح کننده ی سرطان پوست از نوع ملانوم است . که باید هر چه سریع تر درمان شود .
هرشخصی باید نسبت به خال های بدن خود آشنایی کامل داشته باشد تا در صورت پیدایش تغییرات ذکر شده به سرعت متوجه شود و اقدام به درمان کند . این نکته به خصوص درافرادی که مبتلا به خال های دیس پلاستیک (غیر عادی ) هستند و آن هایی که خال های مادرزادی یا قطر بزرگ تر از 20 سانتی متر دارند ، و هم چنین آن هایی که خود یا عضوی از اعضای خانواده شان مبتلا به سرطان پوست بوده اند ، اهمیت بیشتری دارد.

نکته :
1- وجود خال در مناطقی که مرتب تحریک می شوند، منجر به سرطانی شدن خال نمی شود. مثلا تراشیدن مکرر صورت وتحریک خال درمردانی که درناحیه ی صورت خال دارند ، باعث سرطانی شدن خال نمی شود.

2- ظاهر شدن مو روی خال به هیچ وجه نشانه ای از سرطانی شدن خال نیست.

3- پیدایش خال ها ی جدید ، تعداد آن ها ومحل بروز خال ها ، تحت کنترل ژن های فرد بوده وقابل پیشگیری نیست. زاد و ولد تکثیر درمورد خال ها معنی ندارد، بنابراین خال های بزرگتروقدیمی تر نمی توانند خال های جدید ایجاد کنند وا صطلاح خال دختر وخال مادر بی معنی است.

4- جراحی کردن خال های معمولی هیچ وقت باعث سرطانی شدن خال نمی شود.

درمان خال ها از نظر زیبایی یا پیشگیری از سرطانی شدن آنها چه موقع ضرورت می باید؟

در اصل درمان خال ها جراحی است وچون جراحی خال معمولا با به جا ماندن جای زخم همراه است لذا درمورد برداشتن خال زمانی تصمیم گرفت که جای زخم جراحی آن از خود خال کم تر توجه کند.روش های دیگری هم برای برداشتن خال نظیر سوزاندن ، تراشیدن ، لیزر ومالیدن اسیدهای سوزاننده برروی خال مرسوم است که از نظر علمی خالی از اشکال نیستند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد